Omschrijving werkwijze

 • Vanaf het moment dat je aangemeld bent, dien je indien nodig , binnen anderhalf uur na afroep op steiger te kunnen zijn. Indien U na uw aanmelding alsnog een andere activiteit of andere reis wenst te doen, waardoor je niet "loadready"meer bent, MOET u telefonisch of via mail   (dispatch.oms@exxonmobil.com ) afmelden  bij de belading/dispatch.

  Indien u niet afmeldt, en na afroep door de EM belading blijkt dat u niet op steiger kan komen, zal hier gepast op gereageerd worden door uw schip voor een periode van 6 maand niet meer aan onze installaties te behandelen.

Aanmelden bij ExxonMobil Antwerpen

 • Bij uw eerste aanmelding van het schip dient u zich fysiek aan te melden aan het dispatch loket bij EMRA. In dat geval brengt de schipper de scheeps tanktabellen mee naar dispatch voor aanmelding. 

 • of

 • Indien uw scheepstanktabellen zijn "vernieuwd", bv na een ombouw of hercallibratie. Gelieve er dan voor te zorgen dat je de scheeps tanktabellen aan onze dispatcher bezorgt.

Aanmelden UAB

- Laden.

 • Schepen melden zich aan via UAB                                                     
 • Indien u reeds geladen heeft bij EMRA, en u over internet beschikt. (indien u niet aan deze voorwaarden kan voldoen, dient u zich alsnog fysiek aan te melden aan het Dispatch loket bij EMRA.

Werkwijze

 1. U maakt uw aanmelding via UAB, http://www.uab-online.eu (Belangrijk: selecteer de juiste aanmelding; Laden of lossen of petcokes)
 2. Indien u de aanmelding correct hebt ingevoerd, krijgt U eerst een bevestigingsmail van Advisor Software Solutions, die bevestigd dat uw aanmelding "in behandeling" dan wel "geweigerd"is. Indien deze werd geweigerd, is de reden van weigering daarin terug te vinden. Indien je aanmelding geweigerd werd, MOET je een nieuwe aanmelding maken via UAB, om terug aan te melden, rekening houdende met de reeds opgegeven opmerkingen).
 3. Wanneer onze dispatcher uw aanmelding heeft behandeld, krijgt u een 2e e-mail, van Advisor Software Solutions, waarin u kan zien dat uw aanmelding werd "geaccepteerd" dan wel "geweigerd"is. Indien deze werd geweigerd, is de reden van weigering daarin terug te vinden. Indien je aanmelding geweigerd werd, MOET je een nieuwe aanmelding maken via UAB, om terug aan te melden, rekening houdende met de reeds opgegeven opmerkingen)..
 4. Zodra uw schip kan laden zal EMRA het schip informeren en een steiger toewijzen. Wanneer u op steiger bent zal je van de steigerman een geschikte pakking ontvangen die u MOET gebruiken om de laadarm aan te koppelen.
 5. Bij beladingen meldt de schipper zich na belading, met een nameting eerst bij de process operator, en vervolgens bij dispatch. De laaddocumenten worden op het dispatch kantoor afgehandeld en overhandigd aan de schipper.

- Lossen

 • Schepen melden zich aan via UAB 
 • Indien u reeds geladen heeft bij EMRA, en u over internet beschikt. (indien u niet aan deze voorwaarden kan voldoen, dient u zich alsnog fysiek aan te melden aan het Dispatch loket bij EMRA.

Werkwijze.

 1. U maakt uw aanmelding via UAB, http://www.uab-online.eu (belangrijk, selecteer de juiste aanmelding, in dit geval aanmelding Lossen)
 2. Boorddocumenten (BL, meting laadhaven, douane documenten etc) dient men in te scannen en mee te sturen met de aanmelding. De originele documenten worden pas op dispatch gebracht als uw schip zich op onze steiger bevindt.
 3. Indien u de aanmelding correct hebt ingevoerd, krijgt U eerst een bevestigingsmail van Advisor Software Solutions, die bevestigd dat uw aanmelding "in behandeling" dan wel "geweigerd"is. Indien deze werd geweigerd, is de reden van weigering daarin terug te vinden. Indien je aanmelding geweigerd werd, MOET je een nieuwe aanmelding maken via UAB, om terug aan te melden, rekening houdende met de reeds opgegeven opmerkingen).
 4. Wanneer onze dispatcher uw aanmelding heeft behandeld, krijgt u een 2e e-mail, van Advisor Software Solutions, waarin u kan zien dat uw aanmelding werd "geaccepteerd" dan wel "geweigerd"is. Indien deze werd geweigerd, is de reden van weigering daarin terug te vinden. Indien je aanmelding geweigerd werd, MOET je een nieuwe aanmelding maken via UAB, om terug aan te melden, rekening houdende met de reeds opgegeven opmerkingen)..
 5. Voor lossers wordt gevraagd aan het schip om bij aanmelding reeds de ligplaats te melden. Indien dit een vrije wachtsteiger langs EMRA terrein is, kan de surveyor mogelijk vooraf aan boord komen voor het bemonsteren van het schip.
 6. Zodra uw schip kan lossen zal EMRA het schip informeren en een steiger toewijzen.Wanneer u op steiger bent zal je van de steigerman een geschikte pakking ontvangen die u MOET gebruiken om de laadarm aan te koppelen. 
 7. De afweking na een los-operatie gebeurt op het steiger zelf.

 

 

Login

 
of

© Copyright 2022 Exxon Mobil Corporation. All rights reserved